Майка и дъщеря ѝ с ДЦП имат нужда от помощ, за да не са на улицата

Трябва да се осигури дом за Вили и майка ѝ Катюша

РЕДАКЦИЯ (към 14 май): Чудесни, добри хора, благодарим ви за съпричастността и готовността да помогнете. В момента преустановяваме събирането на дарения за Вили и Катюша, защото се събраха достатъчно средства, които да ги подкрепят в дългосрочен план. Ще ви държим в течение за всичко, което предстои оттук насетне. Благодарим ви!


Катюша отглежда сама 30-годишната си дъщеря Вили, която има ДЦП и изисква постоянни грижи и внимание. От години двете нямат сигурен дом и покрив над главата си, след като Вили става на 18 години и държавата спира да я подпомага дори и с малкото средства, отредени за такъв тип социална подкрепа. Междувременно умира съпругът на Катюша и двете с Вили остават съвсем сами. 

Майката е принудена да продаде наследственото си жилище, за да плати натрупани сметки и заеми и оттогава двете жени сменят квартири, като дори е имало период, в който са спали на улицата съвсем в близост до социално подпомагане на община Илинден, откъдето не им обърнали никакво внимание, както разказва Катюша.

В последните 5 години двете жени живеят в гараж, пригоден някак за живеене. Оправяли се с 300 лв. пенсия, която получава Вили. 200 лв. от тях всеки месец отивали за наема на гаража, с остатъка са водели някакъв живот много под границата на бедността.

Няколко дни след Великден тази година собственикът на гаража решава, че не иска повече да го отдава под наем на двете жени, прибира си последните 200 лв. и ги изхвърля на улицата. Двете жени нямат къде да отидат, нито към кого да се обърнат. За щастие добър човек от квартала, в който живеят, им подава ръка и ги настанява в хостел, където двете жени живеят в последната седмица.

Те обаче няма как да останат там още много дълго време и затова е от изключителна важност да им се подсигури, по възможност, общинско жилище. След това с постоянния адрес и необходимите документи Катюша трябва да може да кандидатства и да стане личен асистент на дъщеря си и да получава доход за това, за да могат да живеят малко по-нормално. 

Фондация Майко Мила реши да се опита да подкрепи двете жени като им помогне за осигуряването на жилището и организира кампания за набиране на средства, които ще се разходват за наем, сметки, храна, памперси за Вили и други консумативи от първа необходимост, докато Катюша и дъщеря ѝ успеят да се установят.

Открита е специална дарителска сметка в лева, която е само и единствено за кампанията в подкрепа на Вили и Катюша. От нея не се удържат никакви проценти и всички средства, постъпили по тази сметка, ще бъдат разходвани с напълно прозрачна отчетност за нуждите на двете жени.

Ето номера на сметката:
IBAN: BG97FINV91501017539244
Титуляр: Фондация Майко Мила
Основание: за Вили и Катюша

Има и PayPal: olemalebg@gmail.com

Благодарим на всички хора и организации, които ще вземат случая на Вили и Катюша присърце и ще помогнат кой както може.

Фондация Майко Мила ще ви държи в течение за всичко случващо се с двете жени и се надяваме, че с общи усилия ще успеем да им помогнем да заживеят по-нормално.

Други кампании

24 август 2020

Кампанията на Оле Мале и ФАНТАСТИКО събра 100 000 лева!

24 август 2020

Оле Мале спечели ПРОМЯНАТА!

24 август 2020

Оле Мале и ФАНТАСТИКО с обща кампания - „Моята майка е супергерой!“

07 януари 2021

148 062 лв дариха клиентите на Фантастико в подкрепа на каузата