Оле Мале и ФАНТАСТИКО с обща кампания - „Моята майка е супергерой!“

Търговска верига „Фантастико“ и Фондация „Майко Мила“ започват партньорство в подкрепа на социалното предприятие Оле Мале под надслов „Моята майка е супергерой!“ Кампанията е с продължителност от 18.0

Търговска верига „Фантастико“ и Фондация „Майко Мила“ започват партньорство в подкрепа на социалното предприятие Оле Мале под надслов „Моята майка е супергерой!“

Кампанията е с продължителност от 18.04.2019 до 15.05.2019 г. и се провежда в цялата търговска верига „Фантастико“.

Водени от мотото на Оле Мале „Търся втора работа“, Фантастико взе решение да подкрепи организацията, която създава възможност на майки на деца с увреждания от цялата страна да се издържат и да бъдат финансово независими, така че да вършат спокойно основната си работа – грижата за децата.

В периода на кампанията, на всяка каса на магазини „Фантастико“, клиентите ще имат възможност да дарят 1 лев за Оле Мале. Средствата ще бъдат вложени в администрацията на работата в организацията, в набирането на нови попълнения в изключително скромния ѝ екип и в това да бъдат създадени възможности за включване на нови майки в дейността на Оле Мале.

Оле Мале е социално-предприемачески проект, създаден преди почти три години, в подкрепа на майки на деца с увреждания от цяла България, които искат не благотворителност или еднократна финансова помощ, а възможност да работят и да бъдат отново пълноценни личности.

Горчивата истина е, че настоящата система в България не позволява на много майки на деца с увреждания да продължат да бъдат активни работещи граждани и данъкоплатци, а вместо това ги превръща в емоционално, финансово и физически изолирани хора.

Оле Мале работи за промяна на статуквото, като дава възможност на майки от различни краища на България да продават техни творения и продукти на различни корпоративни клиенти, както и на базари в различни локации из страната.

Цялостната дейност на Фондация „Майко Мила“ и Оле Мале се занимава с организирането на майките, които участват в проекта, менажирането на различни кампании през годината (коледна, великденска, мартенска), обсъждането и координацията по изработването на продукцията на майките, събирането на изработените артикули, складирането им и насочването им към съответните активности – базари, корпоративни събития и т.н.

За почти три години организацията успя да постигне наистина много – освен че Оле Мале стана разпознаваема сред много хора в България и извън нея (продукти, произведени от майките, са продавани на базари в Лондон, Виена, Милано и др.), все повече корпоративни клиенти припознават каузата „Търся втора работа“ като тяхна социално-отговорна инициатива и въвличат служителите си в нея, като купуват коледни играчки или мартеници, или пък правят индивидуална корпоративна поръчка за конкретен артикул.

От другата страна са майките, участници в Оле Мале – жени, които работят наистина много, за да произведат красиви и качествени продукти и артикули, които да красят нечий дом, офис или дреха и да зарадват притежателите им.

Работата в Оле Мале вдъхва на жените увереност, че отново са пълноценни индивиди, които изкарват пари с честен труд и могат да дават своя принос за издържането на семейството и грижата за децата си. Допълнителен бонус е, че работата в Оле Мале им дава шанс да преодолеят социалната изолация и да се почувстват част от една женска общност, водена от принципите на предприемачеството.

За почти трите години съществуване, Оле Мале, освен че създаде безплатна платформа, ползвана от над 200 майки на деца с увреждания, успя да участва с ръчно изработени продукти на над 40 базара в България и извън нея.

Българските общности в Лондон, Виена, Милано организираха базари с продуктите, изработени от майките на деца с увреждания, както и допринесоха с допълнителни дарения.

Социално-предприемаческата кауза Оле Мале беше номинирана за престижната международна награда Effie за ефективност на социална кампания с клипа си „Търся втора работа“.

През 2018 година каузата Оле Мале спечели най-големия конкурс за социални предприемачи в България, организиран от Nova Broadcasting Group и Фондация „Reach for Change” – „ПРОМЯНАТА“ , след това участва и във Форум „Ключ“ - мотивационна конференция, която популяризира идеи и каузи с положително значение за българското общество, и представи каузата си пред посолството на Великобритания в България.

Тъй като здравето на жените, участващи в кампанията, е също важна тема, през 2018-та беше организирана и Национална кампания за безплатни профилактични прегледи на майки на деца с увреждания в над десет града и бяха подпомогнати крайно нуждаещите се самотни майки на деца с увреждания.

Противно на някои очаквания, дейността на Оле Мале се ръководи от изключително малък екип от три жени, които работят в подземен склад в краен квартал на София.

Работата по организирането на цялата дейност на организацията понякога изглежда и е почти непосилна - особено по време на кампании.

Тя включва менажирането на артикулите, всекидневната координация и комуникация с майки от цялата страна, пласирането на продуктите, присъствието на базарите, продажбите и отчитането на приходите се извършва от същия този малък екип и точно затова кампанията на Фантастико е толкова важна и основна за организацията.

Тя ще даде шанс на Оле Мале да улеснят процесите по администриране, ще открие възможност за наемане на нови хора и за разширяване на дейността чрез включване на още майки на деца с увреждания.

Лицата и организаторите на Фондация „Майко Мила“ и проекта Оле Мале са Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова – създателки и на родителския проект Майко Мила!, а работата им по социалната кауза дотук е напълно безплатна, на доброволни начала и наравно с работата на останалия екип на проекта.

Те изказват своите изключителни благодарности за доверието на търговска верига „Фантастико“ и вярват, че тази подкрепа ще даде възможност на социалното предприятие Оле Мале да продължи по-уверено дейността ви в следващата година и да бъде онзи фактор в живота на някои майки на деца с увреждания в България, който ще ги върне в редиците на пълноценните, активни и независими граждани на държавата.

Други кампании

24 август 2020

Кампанията на Оле Мале и ФАНТАСТИКО събра 100 000 лева!

24 август 2020

Оле Мале спечели ПРОМЯНАТА!

07 януари 2021

148 062 лв дариха клиентите на Фантастико в подкрепа на каузата

26 януари 2021

Близо 120 000 лв. събрахте за семейството на Димо от P.I.F.