За нас

Ние сме Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова, създателки на сайта „Майко Мила!“ и основателки на фондация „Майко Мила“ и нейната кауза „Оле Мале“.  
Основна цел на фондацията ни е да помагаме на майки на деца с увреждания да работят и да се издържат сами, защото системата в България не позволява на много жени да се върнат към активен начин на живот и ги обрича на физическа, финансова и емоционална изолация.

Особено голям е фокусът върху даване на възможности за майките на деца с увреждания да работят от дома. В момента работим с над 20 майки от цяла България.

Дейността ни е свързана с организирането на майките, разпределяне на работата, събиране на продуктите, изработени от тях, складирането им в София и изпълняване на поръчки както към корпоративни клиенти, така и към частни такива, организиране на базари на различни локации.
За по-малко от четири години, откакто съществува Оле Мале:

  • Създадохме безплатна платформа за продажба, ползвана от над 200 майки на деца с увреждания – www.olemale.bg
  • Организирахме или участвахме в над 40 базара с продукти, изработени от майки на деца с увреждания от цяла България.
  • Посетихме Лондон, Виена, Милано и организирахме базари пред българските общности там. Получихме подкрепата на принц Кирил и City Club в Лондон
  • Бяхме номинирани за престижната международна награда Effie за ефективност на социална кампания
  • Спечелихме най-големия конкурс за социални предприемачи в България, организиран от Nova Broadcasting Group и Фондация „Reach for Change” - ПРОМЯНАТА
  • Спечелихме първа награда в категориията „Маркетинг с кауза“ на годишните награди на Българския форум на бизнес лидерите за кампанията „Моята майка е супер герой“ в партньорство с ФАНТАСТИКО
  • Работихме с десетки корпоративни клиенти
  • Създадохме фейсбук страница с над 17 000 последователи
  • Получихме дарения от едни от най-големите компании в България

Вярваме в Оле Мале, защото каузата ни дава шанс на майките на деца с увреждания да върнат самочувствието си, финансовата си стабилност, да се погрижат по-добре за децата си и да се почувстват силни. Опитваме се да създадем стабилна организация, която да подпомага усилията на майките да работят и да са независими. Учим се всеки ден да бъдем по-добри, по силни и по-ефективни.

Благодарим на всеки, който купува продукт, изработен от майка на дете с увреждане, и така я подкрепя в стремежа ѝ да бъде самостоятелна, независима и финансово обезпечена личност. Благодарим и на всички, които избират да станат наши партньори и дават шанс на тези, които искат да работят.

Фондация „Майко Мила“

Контакти: olemalebg@gmail.com
maikomilabg@gmail.com
Сайт: olemale.bg
Фейсбук страница: https://www.facebook.com/olemalebg/
Фондация "Майко Мила" 
Адрес София, ул Любата 24
ЕИК 177178543 Банкова сметка BG64FINV91501217048565 Първа инвестиционна банка
Телефон за връзка: 0884 995 000 Неделина Златева