Да помогнем на Ясен и семейството му да са заедно, докато се лекува

18 юни 2021
Дата на събитието 2021-06-04 10:30:00.
Място на провеждане
Цел на събитието

Ясен е на 2 години и страда от рак на меките тъкани (алвеоларен рабдомиосарком) с тумор в лявата орбита. Диагностициран е през лятото на 2020 г.

Ясен е на 2 години и страда от рак на меките тъкани (алвеоларен рабдомиосарком) с тумор в лявата орбита. Диагностициран е през лятото на 2020 г., когато след прегледи заради безобиден удар в шкафа вкъщи лекарите откриват тумор с неблагоприятна хистология. 

След всички проведени изследвания и консултации е одобрен от НЗОК за органосъхраняващо лечение в чужбина. Преди по-малко от две седмици семейството му получава формуляра и научава, че спешно трябва да тръгне за Франция. Там в Институт Кюри ще се провежда лечението на Ясен.

В период от 3 месеца на детето ще се прилага химиотерапия и протон терапия. Надеждата е, че окото може да бъде запазено. Заедно с него преди седмица за Париж заминава и майка му.

НЗОК покрива разходите за лечение и транспорт до Франция, както и престоя в хотела, докато Ясен и майка му не са в болницата. Останалите разходи покрай 3-месечния престой в чужда страна остават за семейството. А те включват: хотел, който трябва да остане запазен, докато семейството е в болницата, храна, консумативи, вътрешен транспорт (например едно от изледванията на Ясен не е в Париж и се налага пътуване, което семейството му трябва да заплати), лекарства и др.

Семейството на Ясен има средства само за първите няколко дни. След това Ясен и майка му остават без никакви пари за престоя си във Франция. Затова фондация Майко Мила реши да открие специална набирателна сметка, на която да се събират средства за подкрепа на Ясен и майка му, докато той се лекува. 

Сметката е отворена само за случая на Ясен и ще бъде закрита веднага щом се съберат средствата. 

Необходимата сума по предварителни сметки на семейството е около 12 600 лв. 

Ето това е банковата сметка:
IBAN: BG81FINV91501017545255
основание: за Ясен Начев
Титуляр: Фондация Майко Мила

Благодарим от сърце на всички, които ще помогнат на Ясен и семейството му.

Други събития

28 август 2020

Оле Мале и ФАНТАСТИКО с обща кампания

03 ноември 2020

Отново ще е Коледа с Оле Мале и с новия ни магазин

01 май 2021

Оле Мале на Великденски базар във Велинград

12 май 2021

Оле Мале на In&Out Spring Market