Кои сме ние

Ние сме две жени – Елисавета и Красимира – майки на общо четири деца и един сайт – МАЙКО МИЛА, в който се опитваме да веселим майките, да им представяме една различна гледна точка към майчинството, да им бъдем опора и утеха и да ги мотивираме да търсят себе си сред купищата мръсни памперси, бурканчета пюре, планини дрехи и хронично недоспиване.

И тъй като приемаме мисията си сериозно, решихме, че можем да сме от полза на други майки, които имат нужда от нашите усилия.

Всички знаете, че когато става въпрос за дете с увреждане, неговата съдба е на първо място, а съдбата на неговата майка обикновено остава на заден план.

Ние искаме да извадим тези жени от сянката и да ви разкажем повече за тях. Да ви разкажем за това какво е да си майка на разположение по 24 часа на денонощие. Каква е съдбата на човек, на когото му се налага да се прости с досегашната си работа, за да се грижи пълноценно за детето си. А щом се простиш с работата си, неминуемо изпадаш във финансов колапс, тъй като държавата не взима прекалено присърце съдбата на хората с увреждания и тези, които се грижат за тях.

Но ние не сме от тези, които се оплакват от държавата. Ние сме от онези, които правят каквото могат, за да променят поне малко света, в който живеят.

В Майко Мила вярваме, че всеки човек има нужда от независимост – финансова, работна и личностна, за да живее достоен живот. Вярваме, че когато жените имат възможност да работят, това стимулира самочувствието им и усещането за независимост – нещо, дадено на много от нас даром.

Сайтът „Оле Мале!“ е замислен в помощ на майките на деца с увреждания и тяхната финансова и работна независимост.

Нашата инициатива цели да събере на едно място труда на майки на деца с увреждания или заболявания, които, поради полагането на всекидневни грижи за децата им, са възпрепятствани да посещават обичайното си работно място и кога по принуда, кога по любов са открили своето второ призвание – да творят с ръцете си.

В сайта Оле Мале! всяка майка на дете с увреждане може да бъде самостоятелен артист, който със собствените си усилия да издържа семейството си.

Посетителите на сайта могат да си закупят директно предмети, изработени от някоя от майките, да си поръчат нещо или просто да дарят средства в нарочна банкова сметка. Събраните средства ще бъдат използвани, за да се финасира закупуването на материали за работа, както и за курсове по професионална преквалификация, за да се даде дълготрайна и смислена възможност на майките на деца с увреждания да се издържат.

Бъдете част от нашата проактивна кампания, която цели да постави майката в единствената позиция, която заслужават – на силна и самоуверена личност.

Ето и данните, които ще са ви необходими, ако решите да дарите средства за закупуване на материали или за заплащане на преквалификация на майка на дете с увреждане:

IBAN: BG64FINV91501217048565
BIC: FINVBGSF
Банка: Първа инвестиционна банка
Адрес: София, пл. „Св. Неделя“ № 7
Име: Фондация „Майко Мила“
Председател на управителния съвет Елисавета Белобрадова
адрес София, Младост 1а, бл: 508, вх 3 ет 7, ап 58
Основание: Дарение за проекта на Майко Мила! „Търся втора работа“

Ако желаете да получите документ за направеното дарение, моля, свържете се с с нас.